29.9.12

Fit and Healthy Friday: Living Healthy on a Budget # 2

Deel 2 van 5 in de serie 'Living Healthy on a Budget'. Vandaag weer 2 superfoods die je zeer waarschijnlijk ook van een studenten/net-student-af budget kunt kopen. Nummer 1 en 2 zijn vorige week voorbij gekomen. Havermout en lijnzaad. Deze week nummer 3 en 4, pinto bonen en spinazie.


                                                           3. Pinto bonen

 

Bevat: Vitaminen A, B, C, E en K. Mineralen calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, molybdeen, fosfor, kalium, selenium en zink

Geschiedenis: De boon is oorspronkelijk afkomstig uit Peru. In de 15e eeuw kwamen de bonen naar Europa, nadat de Spaanse kolonisten deze uit zuid- en midden Amerika hadden meegenomen. Omdat de bonen een bron van energie zijn en daarnaast niet duur om te produceren, zijn ze al sinds lange tijd erg populair in met name Noord- en Zuid Amerika.
Superfood want: Vezelrijk en leveren voor lange tijd energie. Dat komt vooral door de combinaties van mineralen die in de bonen zitten. Verlagen het cholesterolgehalte in je bloed. De bonen zorgen er daarnaast voor dat je bloedsuikerspiegel niet direct een piek produceert na het eten van dit voedsel. Het ijzer zorgt daarnaast voor nog een extra oppepper.
Prijs: Voor rond de 99 cent heb je een blik bonen. Natuurlijk kan je ze ook gedroogd kopen.

                                                             4. Spinazie


Bevat: Bron van vitamine C, beta-caroteen, lutein, zeaxantheen, en flavonoiden.

Geschiedenis: Spinazie is een groente die afkomstig is uit het midden-oosten. In de 11e eeuw is de groente naar Europa gebracht (nadat deze al geruime tijd in Azie populair was) en kwam via Spanje binnen, vandaar dat het vroeger bekend zou hebben gestaan als 'de Spaanse groente'. Nederland is een van de grootste spinazie-producenten op dit moment.
Superfood want: Anti-oxidanten zijn rijkelijk aanwezig in spinazie. Deze groente zou bescherming kunnen bieden tegen bepaalde vormen van kanker. Het sterkt je botten (jaja, net als bij Popeye), het beschermt hart-en vaatziekten. Daarnaast draagt spinazie ook bij aan een gezonde huid.
Prijs: Voor 500 gram spinazie betaal je meestal 1 euro en een beetje.


Wat zijn eigenlijk jouw favoriete budget superfoods?
Nu je hier toch bent, ik vind het leuk als je me volgt via Bloglovin!

2 opmerkingen:

  1. Leuke post! Met spinazie kun je zo lekker combineren :) En zowel vers als diepvries heel goed te doen! Ben dol op framboosjes en blauwe bessen en de hele zooi; helaas niet zo budget proof ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mijn moeder maakt de lekkerste soep van pinto bonen en je kan er dagen van eten. Heel budgetproof dus. En spinazie is het eerste wat ik koop bij de groenteboer en het kan inderdaad met alles gecombineerd worden

    BeantwoordenVerwijderen