13.10.12

Fit and Healthy Friday: Living Healthy on a Budget #3

Bron: weheartit.com

Na vorige week in verband met mijn reisje naar Istanbul geen nieuwe Living Healthy on a Budget post te hebben gemaakt, is hier dan nummer drie!
Na in deel 1 havermout en lijnzaad te hebben besproken, en in deel 2 pinto bonen en spinazie te hebben aangehaald, is het vandaag tijd voor twee nieuwe budget superfoods: tomaten en avocado (en die zijn ook nog eens goed te combineren...!)


                                                          5. Tomaten

Bevat: Antioxidanten, vitamine A en C

Geschiedenis: Tomaat is een fruitsoort, welke ook met de kolonisatie van Amerika door de Spanjaarden over de wereld is verspreid. Oorspronkelijk komt de tomaat waarschijnlijk uit Peru. Tomaten waren vroeger veel kleiner, en waarschijnlijk groen of oranje van kleur. Dat onze huidige tomaten vaak compleet rood zijn komt niet ten goede aan hun smaak, vandaar dat sommige mensen in Nederland ook spreken van 'waterbommen'. Dit is puur te danken aan een stijlkwestie. Mooi rood en egaal rond is nu eenmaal mooier. Maar ja, oneffen geel/groen/rode tomaten hebben wel meer smaak, omdat hun rijpingsproces langer duurt.
Superfood want: Rijk aan antioxidanten, en zou daarom beschermen tegen slechte invloeden van de zon op de huid, en verschillende vormen van kanker. Daarnaast zijn vitamine C en A onmisbaar voor je vitaminehuishouding.
Prijs: Voor 500 gram tomaten betaal je meestal minder dan een euro.

                                                         6. Avocado 

Bevat: Rijk aan onverzadigd vet, vitamine B, E en K, rijk aan vezels en een hoog gehalte potassium (zit ook in bijvoorbeeld bananen).

Geschiedenis: Avocado is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. De oudst gevonden avocado stamt waarschijnlijk uit 10.000 BC. Het is zeer waarschijnlijk dat ook deze vrucht door de Spanjaarden naar Europa is gebracht. De avocado werd lange tijd voornamelijk gegeten door volkeren die geen toegang hadden tot andere bronnen van natuurlijk vet.
Superfood want: Beschermt tegen hart- en vaatziekten, en verlaagt het cholesterol gehalte in je bloed. Zeer waarschijnlijk beschermt ook het eten van avocado tegen bepaalde vormen van kanker. Daarnaast is er nog onderzoek gaande of het eten van deze vrucht mogelijk positief is voor diabetespatienten. Bovendien is het hoge vezelgehalte altijd goed voor je darmflora.
Prijs: 1 avocado kost gemiddeld 0.99 euro.

Wat zijn jouw favoriete low-budget superfoods?
Oh, en nu je hier toch bent, ik vind het leuk als je me volgt via Bloglovin'!

3 opmerkingen:

 1. Die pizzapunt ziet er heerlijk uit! Heb je 't zelf gemaakt? Zo ja, heb je een receptje voor me?

  X Leonie

  http://gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ziet er lekker uit he! maar de foto is helaas niet van mij, maar ergens anders vandaan geplukt. Zodra je een recept vind zoals die op de foto, ben ik heel benieuwd daarnaar!

   Verwijderen