1.10.12

Meltingpot Monday: Job Hunting

http://littlemisspaintbrush.tumblr.com/
 Voor deze maandag, bij wijze van goed begin van de week, een aantal tips voor in de zoektocht naar werk dat bij jou past. Sinds ik een maand geleden mijn eigen zoektocht begon, heb ik een hoop geleerd dat ik jullie niet wil onthouden.1. Waar vind je nou leuke vacatures om snel aan de bak te kunnen? Mijn ervaring is dat ik leukere vacatures kan vinden op sites van kleinere uitzendbureaus en werving en selectiebureaus. Daarnaast kijk ik vaak op websites van bedrijven die me interesseren om te zien of zij misschien openstaande posities hebben. Explore is een fijn bureau voor starters, net als Studelta. Daarnaast heb je ook veel bureaus die gespecialiseerd zijn in bepaalde beroepsgroepen.


2. Intermediair. Een hele handige website voor tips over de opmaak en inhoud van cv en sollicitatiebrief, diverse tests om er achter te komen wat je competenties zijn, hoe je te gedragen tijdens sollicitatiegesprekken en hoe je daar op voor te bereiden.3. Mocht je een leven als ondernemer ambiëren, dan is Sprout natuurlijk een oneindige bron van inspiratie. Leuk om de artikelen en blogs te lezen.problogger.net

4. Praat met mensen die in je netwerk zitten, en dan vooral met diegene die daar aan de randen zitten. Vertel hen over je zoektocht naar een baan of je droom een eigen bedrijf op te zetten. Wie weet kom je ineens in contact met hele interessante mensen die bijvoorbeeld toevallig net een leuke job of lead voor je hebben.

 
5. Blijf van jezelf uitgaan, maar laat je brieven en cv wel door iemand in je omgeving controleren. Wat mij heeft geholpen om mijn sterke en zwakke kanten te definieren waren gesprekken met vrienden en familie over wat zij als mijn kwaliteiten en verbeterpunten zien.

Zo, dat waren een paar van mijn job hunting tips. Wat is jouw belangrijkste aanbeveling voor mensen die op zoek zijn naar (hun eerste) werk?

Oh, en nu je hier toch bent, ik vind het leuk als je me volgt via Bloglovin'!

5 opmerkingen:

  1. Ik heb een baan maar dit is zeker een handig artikel!
    Ik denk dat een belangrijke tip is om niet op te geven en elke vacature weer net zo enthousiast te beantwoorden alsof het de eerste is! ;) Sowieso optimistisch blijven ook al is het even moeilijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar kan ik me zeker in vinden. Optimistisch blijven ondanks dat het soms niet meevalt, jezelf elke dag opnieuw motiveren om weer een brief de deur uit te doen.

      Verwijderen
  2. Handige tips voor mensen die een baan nodig hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handige tips (alleen niet voor mijXD), ben nog te jong ervoor maar ik zoek eigenlijk wel een bijbaantje. Maar dat schiet ook niet echt op:(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goeie tips! En laat je inderdaad niet ontmoedigen, in jezelf blijven geloven is zo belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen