30.1.13

DIY Dinsdag: t-Shirt into Trompe l'oeil Blouse

*tromgeroffel*: hierbij de eerste uitgebreide DIY tutorial op mijn blog! Ik moet zeggen, dit is haalbaar voor iedereen met twee linkerhanden. Je hebt er wat geduld voor nodig, maar het resultaat is de moeite waard. Een trompe l'oeil blouse, zoals je hier links ziet, naar voorbeeld van het t-shirt dat chic-steals maakte.

 

 

 

Benodigdheden:

*Een schaar 
*Een krijtje om het patroon op het t-shirt te tekenen
*Garen in dezelfde kleur als de pailletten die je gaat gebruiken 
*Pailletten (ik kocht een zak gemengde kleurtjes, en viste de zilveren er uit voor dit project)
*Een niet al te dikke naald

Je kunt er voor kiezen een lint met pailletten te kopen, en deze vast te lijmen. Zelf maak ik de pailletten liever vast met naald en draad. Dit blijft langer zitten, en ziet er toch wat netter uit. 

Stap 1

Neem een basis t-shirt (ikzelf kocht een zwart t-shirt van 4,50 euro bij de HEMA). Teken met een krijtje het patroon van het kraagje, de knoopjes en het zakje af op het t-shirt. Het is belangrijk dat je zorgt dat de verhoudingen van het kraagje aan de linker en rechterkant van je shirt gelijk zijn. Je kunt daarom ook eerst uit een vel papier een patroon knippen van 1 kant van de kraag, en deze zowel aan de linker als aan de rechterkant van je shirt aftekenen.

Stap 2

Begin met het vastnaaien van de pailletten. Hecht het draad eerst stevig aan, aan het begin van de eerste krijtlijn die je gaat invullen. Begin daarna met het vastzetten van de pailletten.
 Dit doe je als volgt:


 Hecht aan het einde van alle patronen afzonderlijk (het kraagje, de knoopjes en het zakje) je draad stevig af zodat deze niet los kan raken.

Tadaaa!

En klaar is je Trompe l'oeil Blouse!7 opmerkingen:

 1. Onwijs leuk gedaan!! Bedankt ook voor de tip voor deze leuke DIY, kunnen we hier ook weer eens aan de slag;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grappige DIY. Ik ben niet echt een fan van pailletten maar ik ben wel geïnspireerd! Nu nog het geduld vinden... Argh :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geduld is wel een must voor deze DIY ja... Ach ja, oefening baart kunst!

   Verwijderen
 3. Bedankt allemaal voor de lieve comments :)

  BeantwoordenVerwijderen