21.2.13

(Gastblog) Turning Point Thursday #1 - Evey

Een paar weken terug deed ik een oproepje dat ik mensen zocht die iets wilde vertellen over een (naderend) keerpunt in hun leven. Heel leuk dat daar allemaal reacties op binnen zijn gekomen!

Vandaag trap ik af met de serie: Turning Point Thursday. De eerste bijdrage is van Evey.


 

 

Evey


Anne heeft mij gevraagd of ik een artikel wilde schrijven over keerpunten in je leven. Het doel hiervan is om ervaringen te delen met anderen die op hetzelfde punt in hun leven staan en dat alles natuurlijk gewoon goed komt! Want ja ik ben iemand die altijd positief probeert te blijven en er bijna alles aan doet om uit een negatieve spiraal te komen.

Zo had ik een momentje na mijn eerste opleiding. Ik had goed gespaard en ben met een vriendinnetje direct na het afstuderen gaan backpacken. Man, wat was dat een tijd! Mocht jij ook niet weten wat je na je opleiding wil gaan doen,  dan zou ik echt wel zo’n reis als tip mee willen geven! Helaas besefte ik na die reis (nog steeds?) dat ik totaal niet wist wat ik wou.

Dan ben je 23, klaar met je HBO en dan wat? Wil ik wel aan het werk? En heel even kwam ik in een dromomanie momentje, waar je hier op mijn blog meer over kan lezen. Ze noemen het ook wel het zwarte gat na het reizen. Ik wou weer terug naar leven uit een rugtas! Ik had enkel zorgen over zaken als waar eten we vandaag, en thuis maak je je weer zorgen over werkgerelateerde zaken. Alles wat je maar kon bedenken bedacht ik: vrijwilligerswerk in China, werken in Australië, talencursus in Amerika of reisorganisator voor Sunweb. Ik geloof dat iedereen om me heen wel een beetje moe van mij werd, haha en ik eigenlijk ook. Het eerste baantje wat ik kon vinden nam ik aan en gedurende het werken besefte ik dat ik altijd wel wou specialiseren. Bovendien kon ik geen aansluitende baan vinden: geen ervaring.

Uiteindelijk besloot ik weer te gaan studeren en had ik weer wat om naar uit te kijken. Maar stiekem was ik ook wel bang dat het uitstel van werk zoeken was, of weglopen van de realiteit.

Nu 2 jaar later ben ik bijna klaar en dankzij nevenactiviteiten en bijbaantjes én omdat het voelt dat ik er klaar voor ben, op zoek naar een gerichtere functie. Ik heb er geen spijt van, hoewel ik nu eind twintig ben ik soms wel bang dat ze me te oud vinden als starter. Maar omdat mijn eerste studie een brede studie was, heb ik tijdens de tweede studie veel naast de studie gedaan.

Voor mijn gevoel heb ik mezelf beter voorbereid op het werkende leven en weet ik veel beter wat ik wil. Ook al ben ik stiekem nog wel bang dat ik na een tijdje weer denk is dit het? En dan ik weer een lange reis wil maken. Voor nu zoek ik een leuke baan en doe ik zoveel mogelijk leuke dingen ernaast tot ik me misschien weer afvraag is dit het? En weet je, dat mag ook gewoon, want als eind twintiger moet je nog 30 jaar werken. Ik kan me niet voorstellen dat je gelukkig wordt van 30 jaar hetzelfde doen. Moraal van het verhaal? Er zal misschien altijd een keerpuntje in je leven komen, maar jij bent degene die jezelf eruit kan halen door te doen wat je leuk vindt!
------

Bedankt Evey, voor je leuke bijdrage!
Mocht ook mee willen doen aan deze serie, stuur me dan een mailtje via vierentwintiglentes@gmail.com!

6 opmerkingen:

  1. Leuk geschreven Evey! En herkenbaar, ik zit nu een beetje in die situatie. Wat moet ik nu gaan doen.... Ik ben bijna 5 jaar geleden afgestudeerd en nog steeds niet echt veel ervaring opgedaan in die richting. Dus het word steeds lastiger een baan te vinden.

    En je stukje van je moet nog 30 jaar werken is helemaal waar hihi!

    BeantwoordenVerwijderen