18.4.13

DIY Dinsdag: Macrame & Chain Bracelet

Jongens, ik ben weer eens te laat. Het spijt me. Nou, eigenlijk ook niet heel erg. Het was meer onvermijdelijk dat dit zou gaan gebeuren. Een emigratie naar Berlijn is niet 1-2-3 geregeld, en een maand blijkt behoorlijk snel voorbij te vliegen. Toch heb ik nog een leuk DIY project weten te maken zo rondom mijn trip naar Parijs (daarover ook snel een verslag...). Nog even in de ketting-sfeer, dit keer in een armband.

Benodigdheden

- Schaar
- Felgekleurd knoopdraad
- Een fijn stuk ketting, zo ongeveer 1,5 meter
- Een tang om de ketting mee door te kunnen knippen
- Een slotje

How To

1. Vouw het stuk ketting dubbel, en bevestig deze met tape aan een tafel, of met een naald in bijvoorbeeld een kussen (ik gebruik de zijkant van mijn in elkaar stortende Ikea bank). Haal het felgekleurde draad onder beide zijden van de ketting door. 
2. Begin met macrame knopen. Op deze pagina van de blog HonestlyWTF vind je een duidelijke uitleg. Handig ezelsbruggetje: het draad aan de kant van de dikke knoop (op foto 2 dus aan de rechterkant) gaat over de ketting heen. De andere zijde gaat onder de ketting door.
3. Knoop net zo lang tot je het stuk armband met zowel ketting, als geknoopt gekleurd draad, bijna geheel om je arm heen kunt leggen.
4. Bevestig nu de sluiting. Aan de kant met de dubbele ketting hoef je alleen een extra groot ringetje te bevestigen om het slot in te haken. Aan de kant met de twee losse slierten ketting, bevestig je de wee kanten met een ringetje aan elkaar. Dit zie je op foto 4. Aan het ringetje bevestig je vervolgens ook een slotje. Het overtollige stuk ketting kun je afknippen.
5. (niet op de foto) het afhechten van de gekleurde strengen doe je door met een naald de lange slierten door het midden van de armband te halen (in dezelfde richting als de ketting). Zo komen de slierten 'klem' te zitten. Vervolgens kan je bij het meeste draad dit dichtbranden met een lucifer. Zo blijft het lang goed!

Tadaa!


3 opmerkingen: