19.8.13

FASHION - Musthave-onzin

Van mode gaat mijn hartje sneller kloppen. Van schoenen in het bijzonder (alhoewel mijn vriends' hart van deze liefde ongeveer stil blijft staan onderhand). Nu de herfst en winter weer in aantocht zijn en men en masse de garderobe 'winterklaar' gaat maken, staan mijn favoriete bladen weer vol met de nieuwste 'musthaves'. Yay?

Extreem hooggehakte pumps. Jassen van nepbont. Indiana-jones achtige broeken. Mini-jurkjes met 'bijzondere details' (=extreem veel stukken stof weggesneden). En allemaal zijn het 'musthaves'. Maar laten we even eerlijk zijn. Voor welke vrouw precies zijn dit allemaal musthaves?

bronIk vind het onzin. Alhoewel ik van menig item begin te kwijlen, zijn er natuurlijk haast geen kledingstukken die dit predikaat verdienen. Die hoge hakken, daar kan toch geen normaal werkend mens de hele dag op lopen? Alleen geschikt voor feestjes waar je voor de deur wordt afgezet en aan het einde van de avond weer opgepikt door je eigen chauffeur. Dat mini-jurkje? Ze zullen denken dat ik een vergadering heb verward met de hipste party in town.
bron

Musthaves voor 'normale' mensen: een stuk stof om je lijf mee te bedekken, dat comfortabel zit en tegen een stootje kan. Het liefste je vormen nog goed tot uitdrukking laat komen. Maar vooral al je lichaamsdelen heel laat gedurende je drukke dag. Waarmee je de gewenste persoonlijkheid uitstraalt en voor jou tijdloos is. Dat je zelfvertrouwen geeft. Ok, en daarnaast kan je best een paar 'bijzondere' items hebben. Maar die hoef je toch niet elk seizoen uit de kast te gooien en te verwisselen voor de nieuwste trends?

De musthaves in de high-end bladen zijn te veel gericht op droomwerelden en modepopjes met een inactieve levensstijl. Ja, mode kan kunst zijn, maar iedere gek weet natuurlijk dat kledingstukken die hier als 'musthaves' worden afgebeeld, massaconsumptie tot doel hebben. Door normale mensen. Met normale levens. Die ook nog moeten kunnen bewegen, de hele dag lang. Die kledingstukken van vorig seizoen hebben die nog in uitstekende staat zijn. Alle stukken over het voorkomen van miskopen ten spijt, verleiden de bladen je tegelijkertijd tot het doen van precies dat.

Oproep: realistische mode-musthaves, bitte? (Maar wel de uitgebreide 'sprookjeswereld-mode-als-kunst-reportages', aub!)

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook nergens op slaan, maar mensen moeten wat te doen hebben he :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, helemaal waar:)

    Liefs, www.myclassicwardrobe.com

    BeantwoordenVerwijderen