30.9.13

OKTOBER - Maand van de Jonge Vrouw

Vanaf morgen begint op mijn blog de maand van de jonge vrouw.
Geinspireerd door het boek 'Girl Trouble' van Carol Dyhouse realiseerde ik me dat jonge vrouwen eigenlijk heel boeiend zijn. Uiteraard put ik daarbij uit mijn eigen ervaring (ha-ha) maar dankzij dit boek werden mijn ogen wat extra geopend. Wat hebben jonge vrouwen veel doorstaan door de eeuwen heen, wat maken ze nu nog veel veranderingen door in hun leven, wat houden ze zich vaak knap staande.

Vandaar: een maand compleet in het teken van jonge vrouwen (+- 16-35).

Wat kun je verwachten?
Ik heb een aantal persoonlijke posts over opgroeien, onzekerheden, toekomstdromen en relaties op de planning staan, maar ook een aantal gastblogs van jonge vrouwen (en mede-bloggers). Er zal aandacht zijn voor feminisme, uiteraard, en portretten van belangrijke feministes. Maar ook portretten van minder belangrijke of invloedrijke meisjes. Gewoon, doorsnee jonge vrouwen die hun ervaringen op papier hebben vastgelegd (ja, voor de tijd van de blogs…). Daarnaast zullen er een aantal sterk visuele posts voorbij komen. Bijvoorbeeld het schoonheidsideaal door de eeuwen heen, mini-mode, girl power en flapper girls.

Ik hoop dat je met veel plezier deze serie zult volgen! Laat me weten (via mail, twitter, comments) wat je er van vindt, of als er een thema is waar je heel graag over zou willen lezen, dan kan ik dat toevoegen aan de reeks!

Voor nu: fijne week gewenst, geniet er van :)

12 opmerkingen:

 1. Ik ben enorm benieuwd! Erg leuk onderwerp!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, ben benieuwd naar de blogposts!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel leuk, ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt leuk zo'n maand. Ik ben heel benieuwd naar alle berichten die gaan langskomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof onderwerp, ben benieuwd naar je blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee! Ik ben benieuwd :)

  Liefs
  Antoinet www.everydaychic.nl

  BeantwoordenVerwijderen