1.9.13

RECEPT - Vegan bonbons II

Afgelopen week trakteerde ik op mijn werk twee soorten vegan bonbons. Deel 1 is al op de blog verschenen, de pittige nepchocoladebonbons. Vandaag tijd voor deel 2. Deze bonbons zijn iets minder zoetig, zouden het ook prima doen als bijgerechtje voor een oosterse tapasmaaltijd eigenlijk. Alhoewel, ik vind ze uitermate geschikt als verantwoord tussendoortje op werk. (oh en de onscherpe foto's? Dat komt door de haast. De keukenheldin uithangen en tegelijkertijd verjaardagstelefoontjes afhandelen in combinatie met op tijd op je werk moeten zijn is niet... handig)

Carrotcake bonbons


Ingredienten

 

- 100 gram wortels in blokjes
- 75 gram walnoten
- 75 gram cashewnoten
- 90 gram gedroogde abrikozen
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- een theelepel kaneel
- Geraspte schil van 1 biologische (anders is de schil vies met gif) sinaasappel
- Een bakje vol sesamzaadjes voor het omhulsel van de bonbons


How to


Nu komt het hoor, dit is zo eenvoudig, dat iedereen het kan maken.
Pak de wortels, de cashewnoten, de walnoten, de gember, kaneel en sinaasappelschil. Stop ze in de blender. Laat maar lekker draaaien, stop ze in de,... Blender.
Als het mengsel redelijk fijngehakt is (het hoeft niet compleet tot stof te zijn vergaan, mag nog wel een beetje bite hebben), stop je dit in een bak en laat je het even staan.
Vervolgens doe je de abrikozen in de blender. Nogmaals lekker draaien. Nu tot het wel helemaal een soort plakkerig goedje is geworden, compleet fijngemalen. De abrikozen fungeren in dit recept namelijk als de lijm.


Dan komt het nog simpelere stuk. Gooi de twee mengsels bij elkaar. Mengen. Dan rol je kleine bonbon-size balletjes van het mengsel. Als het hele mengsel tot kleine balletjes is omgevormd, ga je ze door de sesam rollen, 1 voor 1. Doe dit wel pas nadat je alle balletjes hebt gevormd en je handen hebt gewassen. Die sesamzaadjes blijven anders zo aan je handen plakken, niet praktisch.

Tadaa!
Eet smakelijk :-)

Dit recept vond ik via Pinterest, ik heb het enigszins aangepast, maar hier is het origineel te vinden.

4 opmerkingen:

 1. Klinkt ook al lekker. Ik moet echt de keuken in! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze waren heerlijk! Ga ze zelf ook maken :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ziet er lekker uit!

  x
  je nieuwste volgster

  BeantwoordenVerwijderen