Over Anne


Een week na mijn vierentwintigste verjaardag begon ik deze blog. Fris afgestudeerd LL.M., en geen enkel idee wat ik met mijn leven aan moest. Maar volop plannen. Ook idee├źn over hoe ik mijn leven vorm zou gaan geven.

Nu, bijna een jaar later is mijn leven heel anders. Ik vond een maand na mijn afstuderen een baan als marketeer bij een e-commerce bedrijf. Vervolgens verhuisde ik hals-over-kop naar Berlijn omdat ik daar een hele leuke baan in hetzelfde bedrijf kreeg. Mijn vriend ging overal mee naartoe. Samen zijn we nu begonnen met het opbouwen van een leven in een nieuwe stad. Alle vragen waar ik als net-vierentwintigjarige mee rondliep zijn er nog steeds.

Ben ik klaar om de echte wereld in te trekken? I doubt that. Een zwart gat kwam op me af de dag dat ik de eindversie van mijn scriptie inleverde. En nu? Wat moest er nu van mij terecht komen? Hoe neem je het heft in eigen handen, nadat dit voorgaande jaren altijd min of meer voor je werd gedaan?
Deze blog gaat over de zoektocht naar een eigen identiteit. 

Hoe geef je die vorm? Wat is bepalend voor een eigen identiteit? Waar in de wereld ik wil en kan ik wonen? Hoe ik me wil kleden en wat ik wil eten, wat ik wil uitstralen en wat juist niet. Hoe blijf ik gezond en sportief, en kan ik tegelijkertijd zoveel werken en ondernemen als ik wil? Hoe zit het eigenlijk met de liefde, met de ware? Hoe ontwikkelt mijn relatie zich verder na de afgelopen 8 jaar?

Hoe kom je er achter wie je echt bent? Wat zijn nu de leuke dingen in het leven, waar haal je het meeste plezier uit? Ga je met mij deze ontdekkingstocht aan?


3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke blog heb je! Keep on going. Je hebt er een nieuwe bloglovin' volgster bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Anne!

  Leuk dat je mijn blog gevonden hebt! Waar in China heb je dan gewoond, hoe lang & wat deed je hier? Het ziet ernaar uit dat ik in de toekomst wellicht een tijdje in Noord-Duitsland ga wonen, dus dan bewandelen we een beetje dezelfde weg. :) Leuke blog, ik ga je ook volgen!

  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook LLM, doe er niets mee :)

  BeantwoordenVerwijderen